Wednesday, April 20, 2011

Giveaway : RAGAM ANAKKU DALAM BERPANTANG

Tetibe tergerak hati nak join GA ni.padahal now me mmg malas sangat nak berGA.Nak join Contest.Mood mmg sgt2 ke laut..tapi GA ni macam interesting..sebab perlu berceritaa.Tetiba rajin lak nak bercter..Cerita kisah RAGAM RIFQY DALAM PANTANG.



Lain orang..lain punye ragam.

ACtually Rifqy ni mase mula2 pantang,mmg tak banyak ragam sangat. Memang sonang je jaga budak ini..Cuma tiem nak mandikan die..subhanaALLAH..punye la kuat die menjerit.die nanges..sampaikan jiran 2,3 buah rumah boleh dengar tauu..siap dorang tanya lagi.." Iqy sakit perut ke ? "
padahal,nanges sebab nak mandi..Dah la mymum ni pulak jenis yang darah gemuruh and tak boleh dengar baby nanges kuat2..terus darah menyirat..mula la darah tinggiii..yang kelakarnya..mase mak me mandikan rifqy..me dah siapkan tempat nak pakai kan pampers..sebab bile mandi je,,mmg die akan nanges sekuat hati..then mymum start gelabah..pas siap je..terus balut Iqy ngan towel and terus bagi kat me..ala2 macam taknak pegang lame2 sebb takut tengok Iqy yang sedang menanges..Me mmg rilek je sbb mmg dah tahuuu..die bukan nanges sbb die sakit !!

And..dalam pantang ,budak ini mmg kuat menyusu..and me hanya BF sahaja..Niat nak BF Iqy 2years..siap beli pam SPECTRA3 lagih..uasaha gigih mengepam..Rezeki dari ALLAH,mmg me banyak susu..melimpah ruah..sampaikan mymum pon kagum tauu..sbb mymum dulu pon,susu tak la banyak macam me skang ni..Mymum pon BF 2years gak ! sumber inspirasiii..heheheheheheheee..
Iqy mmg akan tido area pukul 8pm..then stiap 2hours die akan bangun untuk BF ! lame gak die BF.memang ngantuk la bijik mataa ini..tapi cukup gembiraaaaaa sbb dapat BF anak ! yang jadi peneman setia me,adalah mymum..

Siang hari..Rifqy mmg kuat tidoo..kalau die tidoo..punya la susah nak kejutkan die..basahkan ngan air pon belum tentu lagi die nak bangun..hehehehe..Asalnya Iqy ni mmg tak BERPUTING dan TIDAK BERBUAI..tapi berlaku satu tragedi yang menyebabkan me REDHA suakan Iqy ngan puting dan buaikan budak ini..Satu malam tuh,,Rifqy mmg tak tido dari pukul  8pm hinggakan pukul 3.00am ! rase macam nak nanges pon ada..Then bile dah lewat sangat..die start nanges..Punya la kuat die nanges..macam sakit2 je ! me ngan mymum mmg dah hilang arah nak buat ape kat budak ini..last2 kejutkan ayah..suh ayah letakkan tali untuk buat buai Iqy..bayangkan..mase tuh pukul 3.30pagi..sesi panjat memanjat bermula la pada pukul 3.30pagi..kelakar pon ade..bile dah siap pasang buai tuh,,letakkan die dalam buai..Then terus bagi puting ! sebab dah Giveup ! Sebab terlalu penat..tak sampai 5minit..sikecik ini TERTIDOOOOOOOOO..alhamdulillah !!

Satu tragedi yang buatkan me nanges ms dalam pantang..me terpaksa buang EBM aka susu yang telah me pam sebanyak satu hampir separuh plastik hitamm..sebab berlaku salah paham ngan hubby berkaitan ngan cara penyimpanan stok EBM !!! mahu tak nanges !! memang nanges la wehh..sedehh !


Ini lah die budak KECIK yang suka nanges !!


6 comments:

juanita said...

Hi,

JOm join contest

http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

TQ

alinac lover said...

berita kepada Ahli Alinac Shoppe-

http://www.alinaclover.com/2011/04/khas-kepada-ahli-alinac-shoppe.html

chugie said...

yes, di terima..

sadisnye bila susu yang di perah terpaksa di buang kan.. mmg nangis lah!

Mama Likha said...

heeeeee lainlah iqy masa baby kan!!!
gudluck naa :)

fazrin2211 said...

comel anak kak

:: noremy bte rahmat :: said...

beshnyer dapat rasa pengalaman nie semua yer... (^_^)

pa pe pun,gud luck ok!


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog saya..salam kenal (^_^)