Friday, November 26, 2010

FINALE SEASON: THE BEST VACATION JOURNAL




SIapakah Gerangan SUZIEY.COM ini ?sape yekkk??

Hurmmm..Tengok sini..

Ibu kepada..BudK cOMEL INI..

Me rase..Kalau Mane2 blogger diluar sana..tengok je Muke Budak kecik di atas.pasti da dapat da agak..Anak sape la nih.Yang cute miut..Memang Anak SUZIEY !
Gamba Diatas menunjukkan antara wajah2 kemenangan Aqeel dalam DUNIA CONTEST !!

Anak selalu menang Contest !
Ibu ?? Ayah ??
hurmmm..Menang Gak..bertuah Gakk !!
Tak Caya ??
Here's their Luck !!

Eh ehh..Tapi still ade AQeel Kat situuuuuuu..


Jom berkenalan ngan IBU Aqeel..Suziey AHmad !!
Fakta Menarik Mengenai Suziey.com


1. Korang nak tau tak..kesah Chinta Kak Suziey n husband!1st meet mase kak suziey praktikal mase study UKM dulu. 1st day..ditempatkan kat bahagian admin n husband praktikal gak kat tingkat ats.. and alwayz jumpe laa..then bile jumpe..tup tup tau lak ngan husband nih mmg satu kepala ngan kak suziey! ade chemistry la katakan..JODOH kan..Itulah ketentuan ALLAH. Part yang me suke..kelakar..mase 1st date.konon2 nak g tengok wayang..tapi boleh pulak kak suziey nih cancel lastminute sbb nebes punye pasal!!hahahhahahhahaha..
Then ganti ngan bekfast bersama-samaa..eceeccecececececc!!

 nih gambar Dating berdua SAHAJA.
sian Aqeel ditinggalkan!hahahahahhaha..
Aqeel bagi can kat ibu dan ayah!!

2.  Sangat suke jumpe blogger secara LIVE. 


Nih..antara blogger yang Kak suziey Jumpe..Bagus kan??


 3. Pernah makan 20 ulas durian sekali gus.hebat!! yang kelakar..Jom tengok kat mane k.suziey makan..





4. Kejadian menarek..Kak Suziey sanggup jmp Manager sebab tak puas hati ngan cashier kat taman tema. Hasilnya..sangat berbaloii..leh gak naik bende nie..

 sis..Ingat lagi dop?hehhe..kejadian Ini..saje na nak menggamit kenangan indah!!


5. Kak suziey n Husband ade koleksi lori yang bermacam2..banyak sgt lori..ooopsss..tapi bukan lori diorang..tapi lori aqeel! Aqeel memang sangat2 sinonim ngan LORI.sama macam anak sedara saya!
Sesungguhnyaaa...setiap gambar di atas dari Holiday yang berbezaaa..
terBUKTI aqeel ngan lori tak dapat dipisahkan!! 

Permata HATI KAk Suziey!!


 Aqeel memang Si kecik yang Membawa Tuah kepada Ibu ngan Ayah !
Ye la kan..ANak itu SATU ANUGERAH yang tak ternilai

Vacation ?? me Pon suke pergi bercuti..Malangnya..
masih tak berkesempatan nak g Holiday kat Pulau !!
Saya Memang Suke g Pulau !!!
Jelezzz ngan Kak Suziey yang berpeluang g pulauu..
Here's !! Pualau PERHentian !!

I


 ISLand !!

Why me Teruja nak g sini..Why Me like This Vacation !!

Sangat Teruja tengok Aqeel main Pasir..
Mesti Iqy pon suke..Lagipon Pantai sini bersih..Sesuai untuk Budak2!!!

Tak Caya ?? Tengok Air Nihh..bersih kannn??





Eh eh ..Korang tau takk..Rupe2nyer Kak Suziey nih ade Kawan baiK yang sentiasa bersama sama Kak Suziey!! alwitzzzzz !! Kalau ade Gathering..pasti ADE si DIA ini..


Mereka ini memang kawan baik.
Me sangat KAGUM ngan si DIA ini.
Dulu..me mmg tak kenal sangat pon SI DIA ini.ye la..me nih..blogger baru..
Then..me bace itu ini..cube merungkai Kisah si DIA..
Ternyata..Kisah Hidup si DIA sungguh menarek.
Sungguh Tabah si DIA.
Macam2 Dugaan yang Dilalui..
Sehingga laaaa..Hidupnya KINI bahagia disamping seorang insan yang bergelar ANAK.
Beliau ini..selalui menggelarkan anaknya dengan perkataan ANAK.


Nih Permata Hati MOMguess!
Me jadi sebak bile tengok wajah ANAK ini.Orangnya ensem!
seyes enseemmm..Bergaya ngan Ibu nya !!


Siapakah IBU kepada ANAK ini Dan Kawan BAik Suzie !!




http://www.malinasiam.com/


oopss..Kak Ina ade iras2 Elly suriati laaa.. 
ntah laa..mate me yang silap ke..atau ade gak yang perasan? 
sory ye Kak Ina..jangan Maraaaaaa !!heehe








Nak Baca surat AIMan Buat Ibunya ini..
MYMOTHER
bila ibu baca,ibu jangan lah menangis
Ibulah yang terbaik bagi aiman
Aiman takkan lupakan ibu bila-bila
AIman sayang kat Ibu
ibu janganlah lupakan AIman
aiman lah satu satunya anak ibu
ibu kerja rajin2 kat sini
nanti kita dah ade duit,kita pindah umah ibu
I love u IBU

 Sangat Menyentuh Hati..pandai aiman! sungguh Bijak !


Nih gambar Aiman yang Umah exFIL..kak Ina curik kat FB!!
Act Aiman nih mmg reject momguess as friend dalam FB.mungkin takut Ibunya tahu rahsia aiman!hahahhaa..tapi..Momguess nih mmg bijak.bijak daripada aiman..
That's why die leh curik gambo kat bwh nih dalam FB aiman!hahahahahahahaa

 Aiman..aiman memang ade IBU yang sangat Tabah tauuu!!



VACATION Ke....




Nape yekk..me suke Vacation ke sini..I mean ke Pulau Redang and sekitar Kuala TRG!


 1 Me suke sbb sangat2 teruja tengok MOmguess ngan all the team..g snorkeling.sangat seronok,ok!! me hanya pernah snorkkeling sekali je seumur hidup.Tuh pon mase be4 kawen.kitorang g pulau kapas ngan kwn2 opis.aktiviti staf..sangat best snorkeling..tengok momguess snorkeling..teringat zaman2 muda i bersnorkeling !!heehhehe..so suweeet !!
2 Me kagum ngan Momguess..me rakyat trg..so Proud bile ade org luar yang mengkagumi warisan2 terengganu! Hampir sume tempat die g lawat! baguss tol laaaa..Trip yang menarek!!
Here's the best Ever Picture! I like!!




YANG PENTING ..leh tengok IKan dengan jelas nyeee !!


That's Why.....


I


SNORKELLING  !!
( Nih Reason yang NGETOP..sebab ape me suke Sangat percutian MOMguess nihh)

and here's mybestEVER vacation!!

Nih..1st vacation..kat Sudara Beach Resort!
Nih 1st time bawak Iqy mandi Pool.he's too excited!!
me sgt2 suke time nih.sb tgk iqy mandi dengan seronok. cume picture kami bertiga kureng laaa!
banyak gambar Iqy ngan Baba or Iqy ngan mama je!!


ooopssssssssssssssss..kan best kalau leh g Pulau REdang !!


Perkara yang sangat2 TEPAT mengenai Diorang ini..
MEREKA ADALAH KAWAN BAIK.
MEREKA ADALAH KAWAN RAPAT.


BUkti..Kak suziey da beberapa kali  meletakkan sepenuh kepercayaan pada MOMguess.
mesti korang tertanya-tanya..nape me cakap cenggituu..
sbb momguess pernah beberapa kali update cter kak suziey dalam blog kak suziey.
Thats mean..momguess ade account blog kak suziey!
Hanya orang terdekat sahaja yang tahu bende2 yang private kan??

Tak Caya ?? tengok LINK SINISINI DAN SINI 



Nih..komen kawan2 Kak suziey!!
yang mengakui bahawa Kak suziey mempercayai MOMguess 100%!
Caya laaaaa

Nih..entry oleh Kak Suziey!


Last.
From MamaIqy,BabaIqy dan Rifqy.
Satu Video Khas Untuk Suziey.com Dan Momguess
Love u all !!


video




AND LAst !!
Here's Permata HATI Suziey & MOMGUESS !!




And also..

Hepi BESDay TO Aqeel
Semoga aqeel membesar sebagai anak yang soleh dan taat kepada Ibu dan ayah Aqeel.
Semoga Aqeel menjadi seorang yang berjaya dan mampu membahagiakan ayah dan ibu.
InsyaALLAH..amin..






10 comments:

mama tisya said...

wah ada video jugak..mmg diorang rapat smp tau akaun utk tlg update on behalf....good luck

Mama Zharfan said...

good luck yer mama iqy. i tak dpt nak view video tu...my tenet kat sini laju jer..tak tau kenapa

Mama Zharfan said...

ok, dh dpt view video :) good luck yer :)

ibuayahdamia said...

good luck yer...suka fakta naik ke genting tu...

mamalieyna said...

alaa video tak dpt view lah!

selesai homework ya..mant0ps reviewed..good luck yee! ^_^

Nana said...

wah seme en3 menarik ni..
sonok baca
good luck

mama_umar_maryam said...

wahh video jugak...gudluck ye mamarifqy ;)

Adyshariz said...

wah best nya bace entri korang ni.. dh baca 3 umah ni..hehe..gud luck smua

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah best la cayok23 k

[-suziey-] said...

salam..mai sini golek2 smbil baca review..hehe..good effort..thanks naa..good luck ok:)

will come again n again :)